Vårt grundkoncept

Alla kök har vårt grundkoncept som bas och byggs med önskade tillval vilket gör köken unika. Det är ett välutvecklat koncept för att möta kundernas behov samt snickarnas önskemål vid montage.

Vårt grundkoncept

När vi tillverkar våra kök utgår vi alltid ifrån samma grund. Detta koncept är utvecklat och finjusterat för att möta marknadens trender, våra kunders behov och inte minst montörernas önskemål.

Köken tillverkas alltid i samma höga kvalitet och som grund utgår vi ifrån en stabil melaminbelagd möbelskiva samt mörkgrå lådor från Blum. Våra luckor tillverkas av en tålig högdensitets-MDF som lackas i valfri kulör. Köken måttanpassas alltid och vi strävar efter att hålla en hög lägstanivå. Det andra kökstillverkare har som premiumval – det har vi som standard.

Önskas massiva stommar, trälådor med läderklädd botten eller penselmålade ramluckor, så finns allt detta som tillval.

Vår hemlighet

Vi strävar efter att ligga i framkant inom köksbranschen gällande kvalitet, innovation och teknik. Därför håller vi alltid ett öra mot marken och lyssnar efter trender och detaljer som vi kan implementera eller utveckla för att tillmötesgå marknaden på bästa sätt. I vårt utvecklingsarbete tar vi hänsyn till traditioner och erfarenheter inom hantverk samt nya tillverkningsprocesser och tekniker. Vi lyssnar på vad våra kunder önskar samt alla de snickare som monterar våra kök, som ofta har idéer på små justeringar som gör våra kök snäppet ännu bättre, både för användaren och för montören.

Stommen – hjärtat i köket

Skåpsstommen är hjärtat i köket och är en av de viktigaste detaljerna för att få ett hållbart kök med lång livslängd. Montaget av stommen är dessutom avgörande för slutresultatet. För att öka livslängden och underlätta platsmontaget tillverkar vi alla stommar med 16 mm solid rygg. Det innebär att alla stommar är vinkelräta och är enkla att fästa på vägg. Det spar tid och gör montagearbete smidigt. Ryggen binder dessutom ihop stommen och håller den formstabil över tid vilket ökar livslängden på köket.

Detta är bara ett exempel på alla de detaljer och finesser som vi har i våra kök. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om vårt uppfinningsrika koncept.

Vår historia har givit avtryck till vad Lergöken andas idag

Sedan 1898, när Algot Svensson föddes på Bjärehalvön i Skåne, har snickare alltid funnits i släkten. Åren har präglats av snickeri, hantverk och lantbruk. Idag, fyra generationer senare, driver Algots ättlingar Peter och Andreas företaget Lergöken som är inriktat på platsbyggda kökslösningar.