Miljö och hållbarhet

Vår miljöpolicy

Vi värnar om vår miljö. Därför arbetar vi aktivt med ständiga miljöförbättringar för att minimera negativ miljöpåverkan. Ingen kan göra allt, men vi kan se till att leverera miljösmarta hållbara kök till våra kunder och på så sätt göra vår del i det stora hela. Vårt mål är att med god marginal alltid uppfylla de miljökrav som ställs av våra kunder och myndigheter. Vi vill helt enkelt att våra kök ska vara det självklara valet, både avseende miljö och hållbarhet.

Lokalt producerade kök

Vi tillverkar alla kök helt från grunden lokalt i Ängelholms kommun. Det innebär att vi kan minimera transporter och koldioxidutsläpp samt att vi kan styra produktionen och effektivisera olika processer.

Vi strävar efter att, i den utsträckning som går, samarbeta med lokalt belägna leverantörer som själva har tydliga miljömål att agera och utvecklas efter.

FSC-märkt material

Vi arbetar uteslutande med FSC-märkt material. FSC står för Forest Stewardship Council som är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar genom sitt certifieringssystem FSC.

FSC märkning

Digitalisering

Att planera ett platsbyggt kök kräver ofta ett flertal möte mellan kund och leverantör. Vi strävar alltid efter att köpprocessen ska vara trygg och smidig för våra kunder. Därför genomför vi både hembesök och digitala möten. Ibland sköts allt via digitala verktyg och ibland gör vi ett första hembesök där efterföljande uppföljningar och avstämningar görs digitalt. På så sätt spar vi både tid och resurser.

Vi arbetar inte med tryckta kataloger utan sköter all vår marknadsföring via digitala hjälpmedel.

Hållbara kök för en hållbar framtid

När vi tillverkar våra kök gör vi det utav miljösmarta hållbara material i högsta kvalitet. Vårt mål är att köken ska hålla i många år, både avseende kvalitet och stil. När vi levererar våra kök minimerar vi ”slit och släng” konsumtionen och bidrar på så sätt till en bättre hållbar miljö.

Letar du efter inspiration? Hos oss finns det gott om inspirerande lösningar för både moderna och klassiska kök

Vare sig det handlar om ett modernt minimalistiskt kök, ett klassiskt ramkök eller ett elegant träkök så kan vi hjälpa dig. Här kan ni läsa mer om inspirerande kök som vi har levererat runt om i landet. Fördjupa er i modeller, stilar, bänkskivor och kökstillbehör så att ni är väl pålästa inför ert egna köksbygge.